Een mooie welkom- en overstapdienst

Zondag 25 juni was de jaarlijkse welkom- en overstapdienst. Morris mocht aan het begin van de dienst de kaarsen aansteken en hij werd tijdens de dienst door de leiding welkom geheten bij de kindernevendienst, waarbij hij ook een welkomstcadeautje kreeg.

We stonden stil bij de overstap van vier jongeren uit groep 8: hun overstap van de basisschool naar de middelbare school en van de kindernevendienst naar de kelderdiensten.

Tobias las een gedeelte uit Deuteronomium 31:

“De Heer zal zelf met je meegaan. Hij zal je helpen.
Hij blijft steeds bij je, hij zal je niet in de steek laten.
Je hoeft echt niet bang te zijn”.

In de overdenking ging ds. Kees Benard in op het ontwikkelproces dat jonge mensen doormaken, waarbij er soms moeilijke periodes zijn en hindernissen moeten worden overwonnen. Maar zoals in de gelezen tekst staat: Je hoeft het niet alleen te doen, God laat je niet in de steek.

Yara, Tobias, Bram en Mart hadden alle vier een rol tijdens deze dienst. Ze werden toegesproken door ds. Kees Benard en ook alle ouders hadden voor hun kind een mooie tekst voorbereid. Natuurlijk werden ook de doopkaarsen bij deze gelegenheid weer aangestoken. Het licht van Christus was vanmorgen nadrukkelijk aanwezig en heel dichtbij!

Voor iedere jongere was er een rugzak, die ze meekregen van de leiding van de kindernevendienst. Een mooi symbolisch, betekenisvol geschenk.

Het was een dienst met veel variatie, ook in de liederen die werden gezongen en filmpjes waarnaar werd gekeken en geluisterd. Een echte gezinsdienst voor alle leeftijden.

Foto’s: Jaap de Beer
Tekst: Dick van der Meijden

Categories: Fotoalbum, Nieuws

1 reactie

  1. Marjan Jansen schreef:

    Een bijzondere en mooie dienst waarbij we erg genoten hebben van het feit dat er zo’n mooie verbinding wordt gemaakt met de belevingswereld van de jeugd! Een groot compliment voor onze dominee Kees en iedereen die in de voorbereiding en tijdens de dienst betrokken is geweest!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.