Veertigdagenproject kindernevendienst

Ook dit jaar staat er bij de kindernevendienst tijdens de veertigdagentijd een project centraal. Het thema dit jaar is: “Teken van leven”.

Wekelijks wordt dit project door ons gevolgd en zullen er foto’s aan dit bericht worden toegevoegd.

We volgen de verhalen uit het Bijbelboek Exodus over de bevrijding van het volk Israël uit Egypte.

Lang geleden leefde het volk Israël in slavernij in Egypte. De verhalen van Mozes en de Israëlieten staan centraal in deze veertigdagentijd.

Deze Bijbelverhalen worden geplaatst naast een actuele situatie: het verhaal van Meron Adem.

Meron is gevlucht uit Eritrea en doet een asielaanvraag in Nederland. Via deze link krijgt u een impressie van het boek “Adem” waarin dit verhaal wordt verteld.

Elke week komt in de Kapel postbode Koos langs met een brief die gericht is aan Meron.

Zondag 1 maart was het de eerste zondag van de veertigdagentijd. Het Bijbelverhaal ging over Mozes, die bij de brandende struik wordt toegesproken door God.

God gaf een teken van leven: vanuit deze brandende braamstruik vertelde Hij Mozes dat Hij zijn volk naar een ander land zou brengen. Mozes krijgt de opdracht om naar Egypte te gaan en het volk Israël daar weg te halen. Geen gemakkelijke opdracht, maar daarbij zegt God: “Ik zal altijd bij je zijn”.

Postbode Koos las vanmorgen de brief voor aan Meron, die nog maar net in het asielzoekerscentrum is aangekomen. Deze eerste brief kwam van de advocaat van Meron en die belooft Meron dat hij alles zal doen om hem bij te staan bij de aanvraag van het asiel. Meron kan altijd en met alles bij zijn advocaat terecht.

Zondag 8 maart ging het Bijbelverhaal over Mozes, die op weg gaat naar Egypte. Hij reist samen met zijn vrouw Sippora en kinderen. Onderweg zijn er nog angstige momenten voor Mozes, maar Sippora weet wat haar te doen staat!We zongen samen het lied “Go down, Moses”.

Ook postbode Koos kwam vanmorgen weer een brief bezorgen, nu van de oma van Meron. Zij is er niet zeker van dat hij de brief ooit zal ontvangen, maar zij geeft Meron het advies om geduld te hebben en ook vertrouwen dat alles goed komt. Zij benadrukt: “God zal bij je zijn”.

Zondag 15 maart en ook de daaropvolgende zondagen is er geen kerkdienst gehouden vanwege de maatregelen door het Corona-virus. Hieronder de foto’s die behoren bij het kindernevendienst project op de volgende zondagen:

Categorieën: Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *