Fietstocht met hagenpreek 2024

Op 9 mei 2024 was het Hemelvaartsdag en traditiegetrouw stapte een deel van de Kapelgemeente op de fiets om met een omweg naar een locatie te rijden voor een “dienst onderweg”.

Peter Noort wist te vertellen dat de eerste fietstocht met hagenpreek in 1983 door de Kapel werd georganiseerd. Hij toonde een prachtige door hem gemaakte aquarel van de hagenpreek uit 1985. De hagenpreek werd toen in de buurt van Borne gehouden.

Dit jaar (2024) ging de fietstocht met ongeveer 35 gemeenteleden via Aadorp en Vriezenveen weer terug naar Wierden. De eindbestemming was de kantine van korfbalvereniging Blauw Zwart aan de Vriezenveenseweg. Een aantal mensen had niet deelgenomen aan de fietstocht, maar was op eigen gelegenheid naar deze locatie toegekomen.

Er stond koffie klaar met iets erbij en het zonnetje scheen heerlijk. Het koffiedrinken en de dienst konden dus mooi op het terras plaatsvinden. Kerkelijk werker Margré Ballast leidde de dienst en blikte in haar overdenking terug op de periode van Jezus vóór de hemelvaart: Palmpasen, Goede Vrijdag en Pasen werden gememoreerd.

Op Palmpasen herdenken wij dat Jezus met zijn discipelen vanuit Betanië naar Jeruzalem reisde, een weg die omlaag gaat. Op Hemelvaartsdag werd de omgekeerde weg afgelegd, waarin een mooie symbolische betekenis kan worden gezien.

Na afloop van de dienst was er nogmaals koffie en werd er nog een tijdje nagepraat, waarna iedereen weer huiswaarts keerde.

Foto’s: Diana Nieuwenhuis en Henk Lubberding
Tekst: Dick van der Meijden

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.