Pinksterfeest met een bijzondere dienst

Zondag 28 mei 2023 is het Pinksteren. Er staat een bijzondere dienst op het programma.

We vieren het Pinksterfeest, maar ook de doop van Chiel Sluijer. Daarna is er de viering van de Maaltijd van de Heer en we nemen afscheid van Gerdi Kalverhaar als ouderling.

De kerkzaal is vandaag bijzonder feestelijk aangekleed door de hoveniers in de familie Sluijer. Het boeket voor gemeenteleden is vandaag in passende pinksterkleur met rode accenten opgemaakt. Het glaskunstwerk van Gré Verschuur draagt ook bij aan de bijzondere sfeer van vandaag. Bijzonder is de inbreng van ouders en familie in de dienst, zoals bij de brief aan Chiel, de doopkaars en de beide opa’s die vandaag lector zijn.

Nieuw binnen de Kapel is dat na de doop de naam van Chiel een plek krijgt op de doopvont. Een vis met zijn naam erop wordt op de doopvont bevestigd.

Al met al duurde de dienst iets langer dan gebruikelijk, maar daar had dominee Kees Benard van te voren al voor gewaarschuwd. Door alle feestelijke en blijde gebeurtenissen viel het echter niemand lang.

Tekst en foto’s: Jaap de Beer.

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.