Eerste zondag veertigdagentijd 2023

Op zondag 26 februari was de eerste zondag van de veertigdagentijd. In de Kapel was er een gezinsdienst, waarmee ook het veertigdagenproject van de kindernevendienst van start ging. De dienst van vanmorgen had als thema: “Verander je mee?’

In de veertigdagentijd is de liturgische kleur paars en staat er bij elke dienst een mooie schikking, gemaakt door de liturgische bloemschikgroep.

Verander je mee?

Iets echt veranderen is niet zo eenvoudig. Er moeten altijd weerstanden worden overwonnen en aan de andere kant bestaat het gevaar dat het veranderproces doorslaat en er ook waardevolle dingen verloren gaan. Daarom was er vanmorgen in de Kapel een echte verandercoach aanwezig: Vincent. Hij kon als deskundige de veranderingen (en ook het gesprek hierover) uitstekend begeleiden.

Er werd in de kerkzaal vanmorgen gesproken over “Wat zou jij anders willen?” en ook over “Waar zou je wel en waar zou je niet mee willen instemmen?” Jezus trok een duidelijke lijn tijdens de verzoeking in de woestijn!

Er waren mooie liederen over een bloeiende woestijn en natuurlijk ook over de veertig dagen op weg naar Pasen.

Foto’s: Jaap de Beer,
Tekst: Dick van der Meijden.

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.