Kerstfeest 2022

Op kerstmorgen was er in de Kapel een bijzondere dienst. Op het liturgisch centrum stond een mooie kerstboom met daaronder een kerststal. De kerkzaal was vanmorgen goed gevuld en het was mooi dat er ook zoveel jeugd de dienst kwam bijwonen.

Ook in deze dienst was er natuurlijk weer aandacht voor het adventsproject, waarin er steeds één van de  voormoeders van Jezus centraal stond. Op deze kerstmorgen was dat Maria, de moeder van Jezus. We zongen de lofzang van Maria met de woorden van Hanna Lam.

Halverwege de dienst werd de kerstmusical “een beeld op stand” uitgevoerd door een aantal jonge en oudere gemeenteleden.

De burgemeester van het stadje Magerdam vond dat er een standbeeld moest komen en de inwoners van Magerdam mochten hierover meepraten. Wiens beeltenis moest er worden vereeuwigd en waar moest dit standbeeld worden geplaatst?

Een ontwerper en een standbeeldenmaker hielpen de inwoners bij het maken van de keuze. Het werd een prachtige musical en er klonk na afloop dan ook een welverdiend applaus voor de acteurs.

De dienst bevatte ook een aantal heel vertrouwde elementen en we zongen samen een aantal bekende kerstliederen, maar ook enkele hedendaagse uitvoeringen.
De samenzang werd begeleid door orgel- en pianospel en feestelijk trompetgeschal. Het werd een mooie viering!

Foto’s Jaap de Beer, tekst Dick van der Meijden.

 

Categories: Fotoalbum, Nieuws

1 reactie

  1. Jaap de Beer schreef:

    Wat een mooie dienst en ook complimenten aan de crew van de musical.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.