Tweede advent 2022

Ook op deze tweede adventszondag werd aandacht besteed aan de voormoeders van Jezus, zowel in de liturgische schikking als in het project van de kindernevendienst. Vandaag stond Ruth centraal, die met Naomi meereisde naar Betlehem, het broodhuis.

De overdenking was vanmorgen uit Lucas 19 over de gelijkenis van de koning en de drachmen, waarbij ds. Dijkstra een voor velen verrassende uitleg had.

Gaat het in het leven om zoveel mogelijk rendement te halen met de aan jouw gegeven talenten? Of is het juist goed om weerstand te bieden aan de druk vanuit de heersende klasse en bewust te kiezen voor minder bezit en voor verzet tegen de vraag om economische groei?

Het was tweede advent. Twee kaarsen werden ontstoken en daarna klonk een mooie tekst:

Twee kaarsen als een teken,
als lichtjes in de nacht,
zo laat God aan ons weten:
Ik geef je nieuwe kracht.

Foto’s: Jaap de Beer,
Tekst: Dick van der Meijden.

 

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.