Diensten in de Stille Week

In de week vanaf Palmpasen tot Paasmorgen kunnen er dit jaar geen diensten worden bijgewoond in de Kapel. U kunt de diensten wel allemaal via deze website volgen.

De volgende diensten zullen deze week worden gehouden:

Palmpasen om 10.00 uur. Dit is een gezinsdienst, waarbij de feestelijke intocht in Jeruzalem ook dit jaar aandacht krijgt. De kinderen hebben palmpasenstokken gemaakt en er klinkt het vertrouwde “Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken”.

Witte Donderdag om 19.30 uur. Dit zal een korte en sobere viering zijn. Er wordt wel aandacht besteed aan het vieren van de Maaltijd, terwijl we dit jaar op Witte Donderdag de Maaltijd helaas niet kunnen vieren.

Goede Vrijdag om 19.30 uur. Ook deze viering zal eenvoudig zijn. De staties, die een aantal jaren geleden tijdens de Paasnachtwake in de Kapel zijn gemaakt, zullen een plaats krijgen in deze dienst.

Paaswake om 23.00 uur (ook al te bekijken vanaf 22.00 uur). De Paasnacht blijft de kern en het hoogtepunt van het christelijk vieren, ondanks de bijzondere omstandigheden dit jaar. De nieuwe Paaskaars wordt de kerkzaal binnengedragen. “Licht van Christus! Heer, wij danken U.” (Lied 593).

Paasmorgen om 10.00 uur. Een dienst, waarin er natuurlijk aandacht is voor de kinderen en de afsluiting van het Paasproject. Het Paasevangelie zal in deze dienst centraal staan en er klinken feestelijke Paasliederen.

 

Categorieën: Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *