Startzondag 2019

Op zondag 15 september was de startzondag voor het nieuwe seizoen.

Het thema was: “Een goed verhaal”.

Het verhaal van deze morgen ging over de doortocht door de Jordaan door het volk Israël. De liturgische bloemschikgroep had weer een prachtige schikking gemaakt met 12 bloemen en 12 stenen, verwijzend naar het gedenkteken van de doortocht en naar de twaalf stammen van het volk Israël.

Ook op het liturgisch centrum was er ruim plaats gemaakt voor grote en kleine stenen. Deze stenen symboliseren het gedenken van gebeurtenissen en het elkaar doorvertellen van betekenisvolle verhalen.

Tijdens de dienst werd er door vier gemeenteleden een verhaal verteld over wat de Kapelgemeente voor haar of hem betekent en in het verleden betekend heeft. Mooie en herkenbare verhalen!

Na de dienst werd er koffie gedronken en werden alle aanwezigen uitgenodigd om in groepjes van vier elkaar zo’n verhaal te vertellen en daarna op een post-it de kern van dat verhaal kort weer te geven.

Iedereen had iets meegebracht voor de lunch en al dat heerlijke eten werd tijdens een plezierig samenzijn genuttigd. Tijdens de maaltijd werd door Rita nog een korte toelichting gegeven op de mooie verzameling van post-it’s, waarin het profiel van de Kapelgemeente prachtig naar voren kwam.

Het was deze morgen een bijzonder mooi begin van het nieuwe seizoen!

Categorieën: Fotoalbum

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *