Ds. K. Benard (online dienst)

Deze dienst is alleen via deze website te volgen.

Vierde zondag van de veertigdagentijd
Zondag Laetare: Verheug u (Jesaja 66:10)

Collecte: Vastenproject ZWO. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer
NL02 TRIO 0254 6945 51, t.n.v. ZWO-commissie Hervormde Kapel Wierden.
Collecte-informatieVia deze link
Kleur: Roze
Orde van dienstDeze is te downloaden via deze link

1. Alice en Wim de Groot schreef:

Dank voor deze vorm van verbondenheid.
    Een goede zondag en een goede week!

2. Jaap en Hanny schreef:

We hebben de dienst bekeken, fijn dat het op deze manier kan.
    Te weten dat we dit met meerdere gemeenteleden op afstand kunnen beleven steunt
    ons.
    Bemoedigde woorden van Kees in deze verwarrende tijd.
    Knap werk om dit in zo’n korte tijd te presenteren.

• Ries en greet Verschuur schreef:

Ries en Greet verschuur
      Dank je wel voor de dienst op deze morgen. De woorden van Kees
      hebben we met dankbaarheid ontvangen. We hopen dat we met elkaar gesterkt worden.
      Wij zijn dankbaar dat het nog steeds goed gaat met ons en dat we zonodig er ook kunnen zijn voor een ander.
      Iedereen sterkte toegewenst.

3. Petra Heinen schreef:

Het was een mooie kerkdienst met bemoediging in deze moeilijke tijd.
    De liederen pasten er goed bij. Dit is een goede oplossing nu we niet meer naar de kerk kunnen, daarvoor hartelijk dank.

4. Margreeth Jansen schreef:

Fijn deze bemoedigende woorden. Dank voor de inzet om dit mogelijk te maken. Wens allen veel sterkte.

5. Albert en corry schreef:

Fantastisch dat je via de TV de kerkdienst kunt volgen.

6. Jan Bos schreef:

De eerste kerkdienst zonder kerkgangers in de geschiedenis van De Kapel. Er is veel goed werk verzet om deze bijzondere dienst vorm te geven. Oude en nieuwe liederen, lezingen uit het Oude en Nieuwe testament sloten naadloos aan bij het gevoel van machteloosheid in deze tijd. Twee miraculeuze symbolische verhalen uit oude tijden, verhalen over duistere machten, die overwonnen worden door ” Het Licht”. Ds. Benard hoopt dat deze crisis onze ogen kan openen. De filosoof en theoloog Theo Krabbe schreef deze week: “Coronacrisis kan ons louteren. Een catharsis die ons gevoelig heeft gemaakt voor oorlogen en armoede elders op de wereld. Een catharsis die ons de waanzin van overconsumptie en voedselverspilling heeft doen inzien en die ons de vreugde van onderlinge hulp en het omzien naar elkaar heeft doen ontdekken”.

7. Eva schreef:

Wat een mooie en troostende dienst. Het is niet gemakkelijk, de tijd waarin we leven. De grote afstand die we tot elkaar moeten nemen. Dat we niet meer onze mooie Kapel mogen bezoeken. Elkaar niet meer op kunnen zoeken. We moeten dit alles samen dragen. U, jij en ik. Dat is niet gemakkelijk. De kerk is toch een plek van verbroedering. Het was een mooie dienst. Ingetogen, troostend, liefdevol, hoopgevend maar ook eerlijk. Bedankt!

8. Gerrit en Aafke KleinJan schreef:

Gerrit en Aafke KleinJan

De dienst in de Hervormde Kapel afgelopen zondag meebeleefd.
    Prachtig dat dat nu op deze manier kan.
    Mooie liederen en prachtig orgelspel.
    Ds. Kees Benard hield een mooie en inspirerende preek in deze “Coronatijd”
    Op deze manier via beeld en geluid voel je je er weer bij betrokken.
    Deze zondag “Laetare”: Wees blij! Het licht door het paars heen. Dat was met de zonnestralen zeker
    van toepassing!
    Dank aan allen die deze dienst mogelijk hebben gemaakt.