Eerste advent 2022

Op 27 november was het de eerste zondag van advent. De eerste adventskaars brandde en er stond een mooie schikking van de liturgische bloemschikgroep.

Ook het adventsproject van de kindernevendienst ging van start. Dit jaar staan we stil bij de voormoeders van Jezus.

Vandaag werd er aandacht besteed aan Bathséba. Bij deze vrouw (de echtgenote van Uria) verwekte koning David een kind: Salomo. Het was mooi dat dit bij velen wel bekende verhaal nu werd verteld vanuit het gezichtspunt van Batséba. Dat wierp een heel andere kijk op wat er gebeurde en ook op de persoon van koning David.

Tijdens de dienst werd gevraagd wat je van je ouders hebt meegekregen en wat je jouw kinderen (ook weer) wilt meegeven. Enkele gemeenteleden vertelden hun ervaringen op dit terrein, maar daarnaast kon iedereen op een briefje schrijven wat voor haar/hem het belangrijkste was om mee te geven.

Alle briefjes kregen een plaats op het standbeeld, dat voor in de kerkzaal stond opgesteld.

Foto’s: Jaap de Beer,
Tekst: Dick van der Meijden.

Categories: Fotoalbum, Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.