Voorjaarsmiddag 2022

Op donderdag 21 april jl. kon na twee jaar de ouderenmiddag eindelijk weer doorgaan. En de belangstelling was groot; ongeveer 100 vijfenzeventig plussers waren aanwezig. De organisatie van deze middag is in handen van de diaconie. Onder het genot van een hapje en een drankje kon lekker bijgekletst worden.

Het thema van de middag was liefde.

Mevrouw Nicolette Spackler-Barten is ambtenaar van de Burgerlijke stand in Wierden en zij was uitgenodigd dit thema toe te lichten. In een zaal met zoveel ervaringsdeskundigen lijkt dat geen gemakkelijke opgave, maar Nicolette is welbespraakt en met de nodige luchtigheid en humor bracht zij een boeiend verhaal en betrok haar toehoorders daarbij door middel van vragen.

Voor haar speech bij de huwelijksvoltrekking heeft ze informatie nodig. Niet alle mensen zijn bij het voorgesprek even spraakzaam. Als voorbeeld hiervan voerde zij een nagespeeld gesprek met een stel dat huwelijksplannen heeft, waarbij haar ouders de rol van het bewuste huwelijkspaar speelde.

Zo’n voorgesprek maakt het maken van een speech wel heel moeilijk. Uit een vergelijking van vroeger en nu bleek dat er op dit punt veel veranderd is. De uitdrukking dat vroeger alles beter was, gaat hier niet op.

Kortom een geslaagde middag waar velen een goede herinnering aan bewaren.

Jaap de Beer, deelnemer.

Categorieën: Fotoalbum

1 reactie

  1. Tineke van Sluis-Hobbes schreef:

    Wat een prettig welkom en fantastische organisatie!

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *