Palmpasen 2022

Op zondag 10 april was het Palmpasen en de dienst op deze zondag is elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis.

De kinderen hadden op zaterdag allemaal een mooie palmpasenstok versierd en kwamen daarmee aan het begin van de dienst in optocht de kerkzaal binnen. Onder het gezang van “Zwaai, zwaai, zwaai met jonge groene takken” werd een erehaag gevormd en één van de kinderen reed op de ezel tussen hen door.

Op het liturgisch centrum stond een prachtige Palmpaas opgesteld en natuurlijk ook een mooie symbolische schikking, gemaakt door de liturgische bloemschikgroep. We begonnen de dienst met het feestelijke rode antependium, wat later tijdens de dienst werd vervangen door het ingetogen paars.

Natuurlijk was Ad van organisatiebureau “De nieuwe Lente” ook weer aanwezig met een vervolg op het project “Op weg naar het feest”.

Aan het einde van de dienst verlieten de kinderen als eerste de kerkzaal. Zij liepen met hun ouders naar de RK kerk om daar aan te sluiten bij de palmpasenoptocht door Wierden.

Categorieën: Fotoalbum