Een mooie Top2000 dienst

Zondag 29 december begon met een schitterende zonsopkomst.

Daarna werd er in  de Kapel een prachtige Top2000 dienst gehouden. De dienst was voorbereid door de commissie “Kerk, even anders” en deze had Rob Stam gevraagd om nummers uit de Top 2000 tijdens de dienst te vertolken.

De kerkzaal was goed bezet en daarbij viel op dat er veel jeugd aanwezig was en ook relatief veel kerkgangers die de kerkdiensten in de Kapel niet elke zondag bezoeken. Het werd een mooie dienst, waarbij ieder lid van de commissie een onderdeel van de liturgie voor haar rekening nam.

Het thema van de dienst was “Oud en nieuw” en de dienst bestond dan ook uit drie elementen: “Terugkijken”, “Stilstaan bij nu” en “Vooruitkijken”. Bij elk van deze elementen waren passende liederen gekozen, die door Rob prachtig werden vertolkt. Hierbij begeleidde hij zichzelf met gitaar en mondharmonica.

De aanwezigen werden uitgenodigd om vooral mee te zingen. Gelukkig werden de teksten met de beamer geprojecteerd en werden ook de vertalingen van de Engelstalige nummers weergegeven. Er werd door veel kerkgangers meegezongen, vooral bij de bekende Nederlandstalige nummers als “Avond” en “Geef mij nu je angst”.

Bij binnenkomst had iedereen een steen ontvangen en tijdens de dienst was er gelegenheid om deze steen symbolisch weg te brengen. Symbool voor datgene wat je belast, wat je meedraagt vanuit het verleden en wat je graag kwijt wilt.

Na afloop van de dienst kreeg iedere kerkganger een “nieuwe steen” van glas, symbolisch voor de mogelijkheden die de toekomst je biedt en waarvoor je plannen kunt maken.

We kijken terug op een mooie dienst, genieten nog even na (bijvoorbeeld door de dienst via deze site terug te luisteren) en zien alweer uit naar de volgende “Kerk, even anders”.

Categorieën: Fotoalbum