Verbintenis ds. Kees Benard aan de Kapel

Op zondag 2 september 2018 was het een feestelijke dag voor de Kapel. Ds. Kees Benard werd in een goed gevulde kerkzaal verbonden aan de Kapelgemeente.

Op het liturgisch centrum overheerste de feestelijk kleur rood, onder andere door het prachtige bloemstuk, dat door de liturgische bloemschikgroep was gemaakt. De bijpassende tekst bij dit bloemstuk:

Op deze feestelijke dag is de liturgische kleur rood.
De boog van de liturgische bloemschikking staat voor de verbintenis die deze dag wordt aangegaan.

De boog is gekozen om naar elkaar toe te groeien, verschillen te overbruggen in verbondenheid met elkaar, spankracht te hebben om lief en leed te delen.

De rode bloemen staan symbool voor leven, liefde en de Heilige Geest.
Groen is de kleur van de hoop en verwijst ons naar de toekomst die we samen hoopvol tegemoet gaan.

De verbintenis werd geleid door ds. Wout Oosterhof, die tijdens de dienst letterlijk het stokje doorgaf aan de nieuwe predikant. Het was een mooie dienst, waaraan diverse gemeenteleden een  bijdrage leverden.

Na lezingen uit Zacharia 8 en Marcus 8 benadrukte ds. Benard tijdens de overdenking, dat het in het geloof altijd zal draaien om het in stand houden van het grote visioen en daarnaast aandacht besteden aan de soms kleine, alledaagse problemen rondom je heen.

Aan het einde van de dienst waren er natuurlijk ook enkele toespraken, waarin Kees, en met hem het gehele gezin Benard, welkom werd geheten in zijn nieuwe omgeving.

Het was prachtig weer deze zondagmiddag en na afloop van de dienst werd er buiten op het grasveld nog geruime tijd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

 

 

Categorieën: Fotoalbum

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *