Beroepingswerk: We zijn gestart!

We zijn gestart. Er is al van alles gebeurd, maar nog een hele klus, wel een hele leuke klus, te gaan! De eerste bijeenkomst van de beroepingscommissie is geweest en dat voelde goed! Samen gaan we op zoek naar een passende predikant(e). Samen, met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Hervormde Kapel. Fijn om direct te merken dat we er allemaal positief in zitten en aan de slag willen! En dat moet ook, genoeg te doen!

Gelukkig is er veel informatie vanuit de PKN beschikbaar. Hele pakken papier, maar wel fijne richtlijnen en actielijsten die we kunnen volgen. Vanuit de kerkenraad en via de voorbereidingscommissie was de voorbereiding al goed gestart en de eerste punten afgerond. Denk aan het melden van de vacature bij de beleidscommissie predikanten, bepalen voor hoeveel % bezetting we een predikant kunnen aannemen (in ons geval 75%), een verklaring van solvabiliteit (verklaring dat we voldoende financiële draagkracht hebben om een beroep uit te kunnen brengen) en een profielbeschrijving van onze gemeente en de te beroepen predikant. En nu gaan we verder!

Belangrijk is om te komen tot een goede taakverdeling binnen de commissie. Die hebben we tijdens de vergadering vastgesteld. In de komende weken zal er een consulent worden aangewezen. Een predikant, uit een naburige gemeente, die het beroepingswerk begeleidt en de procedure bewaakt. Hij/zij heeft een adviserende stem. Dan zal advies worden aangevraagd bij het secretariaat beroepingswerk. Dit advies bestaat uit een lijst met namen van predikanten die zouden passen in de openstaande plek. Ook zult u, als gemeentelid, in de gelegenheid worden gesteld namen te noemen. Hier hoort u binnenkort meer van.

In Prisma zult u de komende maanden altijd een update lezen van de beroepingscommissie. Wanneer nodig zullen we u ook tussentijds via het mededelingenblad of de afkondigingen voorafgaand aan de dienst informeren. En natuurlijk kunt u altijd een van ons aanspreken!

De beroepingscommissie
Dick, Wim, Willy, Astrid, Femke, Jan en Marjolein

Categories: Nieuws

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.