Foto-albums

Hemelvaartsdag 2017

Op Hemelvaartsdag wordt er door de Kapel traditiegetrouw een fietstocht uitgezet. Ergens onderweg vindt er dan een kerkdienst (een “Hagepreek”) plaats. Dit jaar vond de fietstocht plaats bij prachtig weer en waren we daarna te gast bij de familie Zomer. De tocht was prima georganiseerd door Herman en BertJan.

Voorjaarstocht 2017

Op donderdag 20 april was de jaarlijkse voorjaarstocht, georganiseerd door de diaconie. In totaal gingen er 45 oudere gemeenteleden met de bus op reis. Ineke en Klaas van Hoegee hadden ook dit jaar weer een prachtige tocht uitgekozen. Het weer was prachtig en de stemming was opperbest!

Veertigdagentijd 2017

Tijdens de veertigdagentijd werken de kinderen van de kindernevendienst aan een project. Elke week wordt er een zonnestraal toegevoegd aan een poster, die vooraan in de kerkzaal hangt. En daarnaast zijn er in dit album foto's van Palmpasen, de nieuwe paaskaars die de kerk wordt binnengebracht en ook van het paasontbijt.

Adent- en Kerstproject kindernevendienst 2016

In de Adventsperiode van 2016 wordt er door de kindernevendienst een project uitgevoerd. Centraal staan dit jaar de belevenissen van Rainbow, de regenboogkleurige duif van Kids in Actie. Een wekelijks terugkerend onderdeel is de ster. Op het liturgisch centrum wordt een ster steeds duidelijker zichtbaar.

Verhalendienst oktober 2016

Op zondag 2 oktober 2016 is verhalenverteller Kees Posthumus weer te gast in de Kapel. De werkgroep Alternatieve diensten heeft hem uitgenodigd voor de laatste dienst, die door deze commissie wordt verzorgd. Het was een prachtige dienst, een waardig afscheid van de “oude” commissie Alternatieve diensten.

Doopdienst september 2016

Op zondag 25 september 2016 werden Joep en Thomas gedoopt en dat is altijd een bijzondere gebeurtenis. Natuurlijk voor de dopelingen en voor de ouders, familie en vrienden. Maar ook voor de Kapelgemeente is een doopdienst altijd weer een speciale dienst. "Wij geloven één voor één, maar ook samen!"

Startzondag 2016

Op zondag 18 september 2016 werd de jaarlijkse startzondag gehouden. Eerst was er een gemeenschappelijk ontbijt met de Gereformeerde kerk en daarna werd er een dienst gehouden in de Kapel. We stonden stil bij de diverse talenten, die er binnen de gemeente aanwezig zijn. Het werd een prachtige en indrukwekkende dienst!

Startweekend september 2016

Op zaterdag 17 september werd de aftrap gegeven voor een nieuw seizoen van de Gereformeerde kerk en de Hervormde Kapel. In de middag was er van alles te doen voor de jeugd en werden voorbereidingen getroffen voor de avondactiviteit. Na de pannenkoeken werden de talenten gedemonstreerd in "Wierden God's Talent".

Promises met Indescribable juni 2016

Op zondag 19 juni 2016 was er een alternatieve dienst in de Kapel met medewerking van het gospelgroep "Promises" uit Rijssen. Door gesproken teksten en met mooie liederen werd het project "Indescribable" ten gehore brengen. In dit project gaat het over het indrukwekkende verhaal van Gods dienaar Job.

Hemelvaartsdag 2016

Dit jaar viel Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag samen. De traditie van de Kapel werd ook nu weer voortgezet: een flinke groep leden van de Kapel stapte op de fiets. Het werd een mooie en zonnige fietstocht. Dit jaar was de bestemming een boerderij bij Daarlerveen. Daar werd de traditionele Hagenpreek gehouden in een schuur.

Voorjaarstocht 2016

Op donderdag 21 april was de jaarlijkse voorjaarstocht, georganiseerd door de diaconie. In totaal gingen er 47 oudere gemeenteleden met de bus op reis. Ineke en Klaas van Hoegee hadden een prachtige tocht uitgekozen. Het weer was prachtig en iedereen genoot!

Paasontbijt 2016

Op paaszondag organiseerde de ZWO-commissie een paasontbijt in de Hervormde Kapel. De opbrengst was bestemd voor Stichting Job Creation in Ghana en bedroeg € 150,==. Er waren ruim 60 ontbijtgasten, waaronder ook een aantal gezinnen met kinderen. Het was gezellig en ook lekker ontbijten op deze paasmorgen.

Palmzondag 2016

Jaarlijks wordt in de Kapel op Palmzondag de intocht van Jezus in Jeruzalem uitgespeeld door de kinderen. Na de kerkdienst gaan de kinderen van diverse kerken in Wierden in optocht door het dorp. Dat levert altijd weer mooie beelden op met paashazen, snoepers en muzikanten.

Welkom vierjarigen maart 2016

Vanmorgen waren zes kinderen aanwezig van ongeveer vier jaar. Deze kinderen gingen tot nu toe naar de krabbeldiensten, maar voortaan gaan ze naar de kindernevendienst. Alle zes kinderen hadden hun doopkaars meegebracht en deze werden tijdens de dienst nog een keer aangestoken aan de paaskaars.

Bijbels koken januari 2016

Op 29 januari 2016 was er in de Kapel een avond waarin Han Wilmink ons liet genieten van een avond Bijbels culinair koken. Samen gingen we aan de slag, luisterden we naar de verhalen bij de verschillende gerechten en konden we proeven hoe goed de Bijbel smaakt!

Russisch Vocaal Ensemble december 2015

Op Kerstavond werd door het Russisch Vocaal Ensemble medewerking verleend aan de dienst. Het koor zong diverse Russische liederen a capella in een goed gevulde kerkzaal.

Kelderdienst december 2015

Het thema voor de kelderdienst van vandaag: "For a better day!" - voor een betere dag. We kiezen er voor om met elkaar bijeen te zijn, een gevoel van saamhorigheid, te delen met elkaar. Delen door gezamenlijk te eten en te luisteren naar gedichten.

Uitje Kelderdienst juni 2015

Zaterdag 20 juni was het eindelijk zo ver… het uitje van de kelderdienst aan het einde van alweer het 2e kelderdienstseizoen. Vorig jaar hebben we met elkaar gebarbecued. Dit jaar hadden we bedacht om een soort van verrassingsuitje te organiseren. Helaas kon niet iedereen komen maar we waren nog met een behoorlijke grote groep.

Doopdienst juni 2015

Op 28 juni werd in de Hervormde Kapel de Heilige Doop bediend aan Nora Hanna ten Broeke. In dit foto-album staan een aantal foto's van deze doopdienst.

Hemelvaart 2015

Ook dit jaar was er op Hemelvaartsdag weer een flinke groep leden van de Kapel die op de fiets stapte. Zij vertrokken per fiets naar een boerderij in Hoge Hexel. Daar werd de traditionele Hagenpreek gehouden, in de buitenlucht onder een afdak.

Voorjaarstocht 2015

Op donderdag 24 april was de jaarlijkse voorjaarstocht, georganiseerd door de diaconie. Meer dan 50 oudere gemeenteleden gingen met de bus op reis. Hans en Ineke Dommerholt hadden een prachtige tocht uitgekozen. Het weer was mooi en iedereen genoot!

Veertigdagentijd 2015

In de Veertigdagentijd werd er door de Liturgische Bloemschikgroep voor elke dienst een schikking gemaakt, met als thema "Open je handen". Daarnaast was er dit jaar de uitvoering van het oratorium "Als de graankorrel sterft .....".
Een overzicht van de Veertigdagentijd in dit album.

Oecumenische dienst januari 2015

Op 18 januari 2015 ging de "Week van gebed voor de eenheid van christenen" van start. In de Hervormde Kapel werd op deze zondag een Oecumenische dienst gehouden. Het was een mooie dienst in een volle kerkzaal, waarbij het kinderkoor "Zingen maakt blij" een enthousiaste bijdrage leverde.

Nieuwjaarswandeling kerkenraad 2015

Op 10 januari 2015 ging de kerkenraad van de Kapel op pad op de Besthmenerberg voor een mooie nieuwjaarswandeling. Voorafgaand aan de wandeling hebben we eerst een uitleg gehad over cultuur en natuur in het Natuurinformatiecentrum, waar onze collega Anke Lanting werkt.

Reis Oekraïne december 2014

De reis was een gecombineerde reis namens de Stichting Oost Europa en het Trio-diaconaal project “We Need You”. Er waren mooie ontmoetingen en het blijkt dat er met het geld vanuit het project heel veel wordt opgebouwd.

Kelderdienst december 2014

Op 7 december stond de kelderdienst in het teken van Sinterklaas. Er werden cadeautjes uitgepakt en het spel met de dobbelsteen werd met veel enthousiasme gespeeld door de 18 aanwezige jongeren.

Najaarsmiddag 2014

Deze najaarsmiddag voor gemeenteleden van 72 jaar en ouder werd georganiseerd door de diaconie. Het was een geslaagde middag met deze keer een mooie natuurfilm: "De nieuwe wildernis".

Dankdagmaaltijd 2014

De jaarlijkse Dankdagmaaltijd werd op woensdag 5 november gehouden. De ZWO commissie had de opbrengst dit jaar bestemd voor Kerk in Actie met als doel de noodhulp in Syrië. De opbrengst van de maaltijd na aftrek van de kosten was € 388,--. De ZWO verdubbelde dit bedrag zodat er € 780,-- werd overgemaakt.

Russisch Vocaal Ensemble oktober 2014

Op zondag 26 oktober 2014 werd in de Kapel het Heilig Avondmaal gevierd. Aan deze dienst werd medewerking verleend door het Russisch Vocaal Ensemble. Het was een heel mooie dienst met daarin een passende en indrukwekkende bijdrage van het koor.

Krabbeldienst oktober 2014

Werelddierendag op 4 oktober, de sterfdag van Franciscus van Assisi. Hij zag de dieren als zijn broeders en zusters. De krabbeldienst van 5 oktober was op de boerderij van Nelleke en Lambert. Het werd een vrolijke dienst rondom dieren en het verhaal van Bileam. Samen met de kinderen, ouders en grootouders werd het een mooie krabbeldienst met koffie en limonade vooraf en soep en broodjes toe.

Startzondag 2014

Vieren en verbinden was het thema van de Startzondag 2014. Deze woorden komen samen in een gezellig gezamenlijk ontbijt! Jong en oud schoof aan, een hele mooie mix waardoor er aan tafel goede gesprekken ontstonden. Zelfs een eitje was voor ons gekookt. Het was een gezellige en heel goed verzorgde start van de Startzondag 2014!

Startzaterdag 2014

De kinderen van de basisschoolleeftijd van de Hervormde Kapel en de Gereformeerde kerk hadden op zaterdag 13 september een leuke clubactiviteit. De oudste kinderen gingen vossen zoeken in het dorp en voor de jongste kinderen waren er knutselactiviteiten. Na afloop was er patat voor iedereen.

Dienst in de witte tent, juli 2014

Ook deze zomer organiseerde de Evangelisatiecommissie weer kerkdiensten op het vakantiepark ’t Mölke. Op zondag 6 juli werd de dienst in "de witte tent" geleid door ds. Wout Oosterhof. De zanggroep "Only One Way" uit Gramsbergen verleende medewerking aan deze dienst.

Alternatieve dienst juni 2014

Op zondag 15 juni 2014 werd er in de Kapel een alternatieve dienst gehouden, die werd geleid door ds. Rob Kranen uit Vriezenveen. Het thema van deze dienst was "Roddelen" en aan de dienst werd meegewerkt door het kinderkoor "Zingen maakt blij".

Actiedag juni 2014

Op 14 juni werd er op de parkeerplaats van de Kapel een actiedag gehouden met als thema "Geld voor een ander". Er waren allerlei activiteiten voor jong en oud. En natuurlijk was er van alles te eten en te drinken.

Kelderdienst juni 2014

Zondag 1 juni was het de laatste Kelderdienst van dit seizoen. Het thema deze zondag was "Roddelen". Mensen houden niet van roddels en zullen je gaan vermijden. Waarom gebeurt dit zo vaak? Hierover zijn we op een leuke manier bezig geweest.

Hemelvaartsdag 2014

Ook dit jaar was er de traditionele fietstocht op Hemelvaartsdag met de even traditionele "dienst onderweg". Het was dit jaar koud en regenachtig, maar toch stapten 25 Kapellanen op de fiets. De Hagenpreek werd bijgewoond door 35 gemeenteleden.

Voorjaarstocht 2014

Op donderdag 24 april was de jaarlijkse busreis voor de ouderen. Er waren deze keer 50 deelnemers. Klaas en Ineke van Hoegee hadden nog één keer een prachtige tocht uitgestippeld. Dat was echt genieten!

Veertigdagentijd 2014

In de Veertigdagentijd werd er door de Liturgische Bloemschikgroep wekelijks een schikking gemaakt, met als thema "Zoek de stilte". Als basis voor de schikkingen is het symbool van een poort gekozen als verbindende schakel. Een poort geeft een overgang aan: je komt van buiten en gaat naar binnen, of andersom.

Palmzondag 2014

Vandaag wordt in de Kapel de intocht van Jezus in Jeruzalem uitgespeeld door de kinderen. Na de kerkdienst gaan de kinderen van diverse kerken in Wierden in optocht door het dorp. Gelukkig is het vandaag niet zo koud als vorig jaar met Palmpasen.

Gospelkoor Promises, maart 2014

Het gospelkoor Promises zong tijdens een dienst in de Kapel verschillende nummers. Het is een enthousiaste groep die samen zingend het geloof uitdraagt. De groep staat onder leiding van Wim Rijstenberg uit Winterswijk. Het repertoire bestaat uit een brede mix van vrolijke up tempo nummers tot gedragen en ingetogen a capella nummers.

Kelderdienst maart 2014

Zondag 2 maart was er weer een kelderdienst voor groep 8 van de basisschool en klas 1 van het voortgezet onderwijs. Deze maand was het thema Talent. Iedereen, elk kind heeft talent. Het talent dat God gegeven heeft en dus precies bij het kind past. In deze kelderdienst ging het over het geloof en ieders talent en wat dit kan betekenen.

Laatste kerkdienst ds. van Schuppen, februari 2014

Op 23 februari 2014 was het de laatste keer dat ds. G. van Schuppen de zondagse eredienst leidde in de Hervormde Kapel. Het was een bijzondere dienst, waarin ook het Heilig Avondmaal werd gevierd. De cantorij verleende haar medewerking. Ds. van Schuppen zingt in dit kerkkoor al jarenlang de baspartij mee.

Vrijwilligersavond februari 2014

Omdat het werk van al die vrijwilligers in De Kapel van groot belang is en ook erg gewaardeerd wordt, organiseerden de kerkrentmeesters een vrijwilligersavond in De Kapel. Gewoon een gezellige avond om elkaar informeel te ontmoeten onder het genot van een maaltijd en een drankje.

Alternatieve dienst over Israel; februari 2014

Op 9 februari 2014 was er een dienst, die was voorbereid door de commissie alternatieve diensten. De dienst werd geleid door ds. A. van der Spek uit Holten en het thema van de dienst was “Israël”. We voelen ons als christenen verbonden met Israël, maar die verbondenheid kan op heel verschillende manieren inhoud krijgen.

Kelderdienst februari 2014

Op zondag 2 februari was er een mooie kelderdienst met 14 jongeren in de Hervormde Kapel. Het thema was: "Taalgebruik" (Tem je mond). Wat je veel gebruikt, moet je goed en zorgvuldig onderhouden. Daar hoort ook je taalgebruik bij!

Radujsja tijdens de dienst van 12 januari 2014

Radujsja zong tijdens de dienst op 12 januari 2014 Russisch orthodoxe liederen. Deze liederen met teksten uit de Byzantijnse liturgie worden volgens de Russische traditie zonder begeleiding gezongen. Radujsja is het Russische woord voor “wees blij” en dat weten de koorleden onder leiding van dirigent Adelya Malikov goed over te brengen.

Kerstmaaltijd alleengaanden 2013

De kerstmaaltijd voor alleenstaanden was dit jaar weer een groot succes, Ongeveer vijftig alleenstaande Wierdenaren gaven gehoor aan de uitnodiging van de gezamenlijke PKN kerken om naar Gebouw Hebron te komen voor een gezellige kerstmaaltijd.

Kerstoratorium december 2013

In de Hervormde Kapel werd het Kerstoratorium “Als appelbloesem in de winter” uitgevoerd door een projectkoor onder leiding van Hans Erbrink. De tak van de appelboom die in hartje winter staat te bloeien. Symbool van hoop die niet sterft, van licht dat terugkomt: het is de kern van het kerstverhaal.

Bloemschikkingen en project KND Advent 2013

Tijdens de Adventsperiode van 2013 stonden we in De Kapel stil bij vijf vrouwen uit het geslachtsregister van Jezus. Het Adventsproject van de Kindernevendienst en het Liturgisch bloemschikken zijn er op gericht.

Najaarsmiddag november 2013

Deze najaarsmiddag voor gemeenteleden van 71 jaar en ouder werd georganiseerd door de diaconie. Het was een geslaagde middag met deze keer een leuke muzikale invulling.

Kelderdienst november 2013

Op zondag 3 november was er een super gezellige kelderdienst met 16 jongeren in de Hervormde Kapel. Het thema was: R.E.S.P.E.C.T!

Kelderdienst oktober 2013

Wat kunnen we terugkijken op een goede opkomst deze allereerste nieuwe kelderdienst. Geweldig! Als team zijn wij enorm blij en enthousiast dat wij vanmorgen 13 kinderen welkom mochten heten! Uit de reacties te horen hebben de kinderen het ook leuk gevonden. Het thema voor onze allereerste kelderdienst was KIEZEN!

Choral met Etty Hillesum september 2013

Op zondag 29 september werd er in de Kapel een alternatieve dienst gehouden. De vocal group “Choral” vertolkte tijdens de dienst een musical, gebaseerd op het leven en het dagboek van Etty Hillesum. Het was voor Choral de eerste keer dat deze musical door hen werd uitgevoerd. Een prachtige vertolking!

Startzondag september 2013

Zondag 8 september was de startzondag voor alle PKN-kerken in Wierden. In de Hervormde Kapel was door een voorbereidingscommissie een mooi programma opgesteld.Voor de zondagmorgen was er een dienst voorbereid met als thema “Met hart en ziel geloven”.

Alternatieve dienst met Social Media, juni 2013

Zondagochtend 2 juni 2013. We zien verschillende kinderen met een mobieltje in de hand naar de kerk gaan. Een aantal oudere kerkgangers loopt met een i-pad in plaats van een liedboek. Er is een bijzondere dienst vanmorgen: een dienst waarin de Social Media een belangrijke rol vervullen. Het thema van de dienst: “Get connected”.

Dauwtrappen en hagepreek; Hemelvaartsdag 2013

Op de parkeerplaats van de Kapel staan 33 fietsers te twijfelen of ze de regenjassen moeten aantrekken of niet. Er valt wat motregen. Om negen uur stappen we op de fiets. Het is inmiddels een traditie van zo’n 25 jaar bij de Hervormde Kapel: op Hemelvaartsdag dauwtrappen en daarna een dienst onderweg.

Voorjaarstocht diaconie april 2013

Op donderdag 25 april was de jaarlijkse busreis voor de ouderen. Er waren 48 deelnemers, die genoten van een mooie tocht langs soms smalle weggetjes. Ondanks het koude voorjaar was er onderweg toch voldoende te bewonderen.

Kinderkoor Zingen maakt blij, april 2013

Op zondag 14 april werd er een aangepaste kerkdienst gehouden,afgestemd op mensen met een verstandelijke beperking. Het thema van de dienst was "Hoop doet leven". Aan deze dienst werd meegewerkt door het Interkerkelijk Kinderkoor "Zingen maakt blij".

Palmzondag 2013

Vandaag wordt in de Kapel de intocht van Jezus in Jeruzalem uitgespeeld door de kinderen. Na de kerkdienst gaan de kinderen van diverse kerken in Wierden in optocht door het dorp. Het is koud vandaag en dat is aan de kleding en de gezichten goed te zien!

Palmpaasstokken maken 2013

Je kunt het je bijna niet voorstellen bij dit ijzig koude weer, maar het is bijna Palmpasen. Vanmiddag worden er palmpaasstokken gemaakt. Het is weer een gezellige drukte in de oude kelder van De Kapel. Zou de optocht morgen wel doorgaan?

Popkoor in alternatieve dienst maart 2013

Op zondag 17 maart 2013 was er een alternatieve dienst in de Hervormde Kapel. Tijdens de dienst werden Bijbelteksten over personen uit het lijdensverhaal van Jezus gekoppeld aan popliederen. Deze liederen werden gezongen door Ambiënte uit Geesteren.

Alternatieve dienst: Kinderarbeid in Peru

Op zondag 30 september werd er in de Hervormde Kapel een alternatieve dienst gehouden, deze keer in samenwerking met de ZWO. Het onderwerp was: “kinderarbeid in Peru”. Het ging hierbij om een project van Kerk in Actie “Kinderen in de knel”.

Oogstfeest in de Kapel september 2012

Eind maart, rond Biddag, heeft de ZWO van de Hervormde Kapel pootaardappelen uitgedeeld aan de kerkgangers om in het najaar de oogst te schenken aan de Voedselbank in Almelo. Op zondag 23 september werd de oogst binnengehaald. Een geweldige opbrengst samengebracht door diverse leden van de Kapel.

Krabbeldienst september 2012

In de Kapel worden Krabbeldiensten gehouden. Dit zijn diensten voor ouders en de kinderen van circa 2 tot 4 jaar. Op 23 september ging de dienst over vakantie en op reis gaan.

Hemelvaartsdag 2012

Ook dit jaar was er de traditionele fietstocht op Hemelvaartsdag met op het "rustpunt" de even traditionele "dienst onderweg".

Voorjaarstocht diaconie april 2012

Op donderdag 26 april was het weer zover. De mensen van de diaconie hadden de jaarlijkse busreis voor de ouderen geregeld. Er waren 37 deelnemers. Wat minder dan andere jaren maar dat kwam doordat er 2 activiteiten op dezelfde middag waren.

Symbolische bloemschikking; Veertigdagentijd 2012

Tijdens de veertigdagentijd heeft de Liturgische Bloemschikgroep voor elke viering een passende symbolische bloemschikking gemaakt. Achtereenvolgens zijn de schikkingen van de 6 zondagen, Witte Donderdag en Goede Vrijdag weergegeven.

Palmpasen 2012

Vandaag wordt in de Kapel de intocht van Jezus in Jeruzalem uitgespeeld door de kinderen. Na de kerkdienst gaan de kinderen van diverse kerken in Wierden in optocht door het dorp.

Palmpaasstokken maken 2012

Het is bijna Palmpasen en dus worden er palmpaasstokken gemaakt. Het is een gezellige drukte in de oude kelder van De Kapel.

Mattheus Passie maart 2012

Op zondag 25 maart werd in de Hervormde Kapel door een projectkoor onder leiding van Hans Erbrink de Mattheus Passie van Gerrit Stulp uitgevoerd.

Kerk en school dienst januari 2012

Op zondag 29 januari 2012 is er “Kerk en school dienst” en het thema is “Gebruik je talent”. De liturgie bevat de vertrouwde elementen van elke dienst. Maar de dienst is afgestemd op de kinderen en bij allerlei onderdelen van de dienst vervullen kinderen een rol.

Liturgische bloemschikking Advent 2011

Tijdens de Adventstijd heeft de Liturgische Bloemschikgroep voor elke viering een passende symbolische bloemschikking gemaakt.

Maaltijd op dankdag november 2011

Zoals elk jaar organiseerde de ZWO een maaltijd op Dankdag met als doel een project financieel te ondersteunen. De maaltijd stond dit jaar in het teken van “Sallaam Baaluk Trust”, een project voor de opvang en scholing van straatkinderen uit New Delhi, India.

Najaarsmiddag november 2011

Op 3 november werd de jaarlijkse najaarsmiddag voor de ouderen van de Kapelgemeente gehouden.

Startzondag september 2011

Op zondag 18 september werd de startzondag gehouden in de Kapel. Het thema dit jaar was “de Liefde”. Voorafgaand aan de dienst werd het vernieuwde kerkinterieur in gebruik genomen. Na de openingstoespraken werd een agapeviering – een liefdemaaltijd gehouden. De kerkzaal was omgebouwd tot een feestelijke eetzaal.

Kelderdienst: Zand erover

De kelderdienst van 11 september 2011 had als thema "Zand erover". De gelijkenis stond centraal over de koning, die wil afrekenen met zijn dienaren. Deze gelijkenis werd door de jongeren nagespeeld.

Tienerdienst en Kelderdienst juni 2011

Een activiteit samen met de jongeren van de Gereformeerde Kerk op zondag 26 juni 2011. De Tienerdienst van de Gereformeerde Kerk sluit vandaag het seizoen af en de jongeren en leiding van de Kelderdienst van de Hervormde Kapel zijn ook uitgenodigd.

Hemelvaartsdag 2011

Op Hemelvaartsdag wordt er door de Kapel traditiegetrouw een fietstocht uitgezet. Ergens onderweg vindt er dan een kerkdienst (een “Hagepreek”) plaats.

De Vrijdenker (TODA) mei 2011

Beelden van een alternatieve dienst in de Hervormde Kapel. Gospelkoor TODA presenteerde het muzikale verhaal “De Vrijdenker”. Het verhaal gaat over de voorzitter van het koor, die zich afkeert van het geloof en overgaat naar “de vrije gedachte”.

Voorjaarstocht 2011

Op 28 april 2011 was er voor de oudere gemeenteleden van de Hervormde Kapel de traditionele voorjaarstocht. Het weer was uitstekend en de stemming beslist niet minder. Het was een mooie tocht!

Liturgische bloemschikking veertigdagentijd 2011

Tijdens de veertigdagentijd heeft de Liturgische Bloemschikgroep voor elke viering een passende symbolische bloemschikking gemaakt. Achtereenvolgens zijn de schikkingen van de 6 zondagen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen weergegeven.

Palmzondag 2011

De feestelijke intocht in Jeruzalem wordt nagespeeld. Na de dienst is er de Palmpaasoptocht, samen met de kinderen van andere kerken.

Palmpaasstokken maken 2011

Op de zaterdagmiddag vóór Palmpasen worden door de kinderen palmpaasstokken gemaakt.

Plantenverkoop mei 2011

Een plantenverkoop met als thema: “het idee voor Moederdag”. De opbrengst van de plantenactie is bestemd voor het vervoer van de kleding naar Szokolya en tevens ter ondersteuning van projecten.

Sinterklaas 2010

Op zondag 5 december kreeg ook de Kapel bezoek van Sinterklaas.

Startzondag 2010

Startzondag is een feestelijk begin van het kerkelijke seizoen. Een gezellige dag waarop de gemeente laat zien wat ze zoal doet, terwijl jong en oud zich vermaken met allerlei activiteiten.