Veertigdagenproject kindernevendienst en Palmpasen

Tijdens de veertigdagentijd wordt er door de kindernevendienst gewerkt aan een project. Wekelijks wordt dit project door ons gevolgd en zullen er foto’s aan dit album worden toegevoegd. Elke week leren de kinderen een vaardigheid en krijgen daarvoor dan ook een diploma.

Zondag 10 maart was het de eerste zondag van de veertigdagentijd. Het Bijbelverhaal ging over de verzoeking van Jezus in de woestijn. Het thema was: “keuzes maken”.

Op zondag 17 maart ging het over het gesprek van Jezus met Mozes en Elia op de berg. De discipelen van Jezus waren in slaap gevallen. Het thema was vandaag: “Wakker worden!”

Zondag 24 maart werd het verhaal verteld van de vijgenboom, die elk jaar geen vruchten droeg. Omhakken die boom? Toch nog maar eens een jaartje proberen. Als je iets wat meer tijd geeft komen er soms hele mooie vruchten tevoorschijn! Het thema was vandaag dan ook: “Geduld”.

Op zondag 31 maart ging het Bijbelverhaal over de verloren zoon. En natuurlijk was er weer de verbinding met de tuin, die Julia en Stef willen aanleggen. Maar Stef laat Julia deze keer alles alleen doen. Julia vindt dat natuurlijk niet zo leuk en ook niet eerlijk. Het thema van deze week: “Vergeven”.

De vijfde zondag van de veertigdagentijd ging het Bijbelverhaal over de wijngaardeniers. Die hadden de wijngaard toevertrouwd gekregen, maar daarmee was het niet hun bezit!

Julia en Stef zijn nog steeds druk met het aanleggen van de tuin. En ook voor deze kinderen wordt het duidelijk dat ze de grond voor hun tuin wel mogen gebruiken, maar dat het daarmee niet hun eigendom wordt. Het thema van deze week is “Teruggeven”.

Op zondag 14 april was het Palmpasen. Natuurlijk stonden we stil bij de intocht van Jezus in Jeruzalem. De kinderen maakten een mooie erehaag en onder het zingen van “Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken” kwam de ezel de kerkzaal binnen gereden met daar bovenop Martijn, die vandaag de rol van Jezus speelde.

De kinderen hadden mooie palmpaasstokken gemaakt. Nadat de ezel was gestald en het zingen was beëindigd werden de palmpaasstokken op het liturgisch centrum gelegd.

Ook de prachtige palmpaasstok, die traditiegetrouw door Peter Noort was gemaakt, kreeg een mooie plaats voorin de kerkzaal.

Ds. Kees Benard sprak met de kinderen over de betekenis van al het moois en het lekkers, dat aan de palmpaasstokken was vastgemaakt. Het was verrassend hoe veel de kinderen ervan wisten te vertellen!

Vandaag was er in de dienst geen meditatie of preek, maar een verhaal voor jong en oud.

Natuurlijk ging het weer over het tuinproject van Julia en Stef. Er moet een feest worden voorbereid in de tuin. De kinderen gaan inkopen doen, want bij een feest horen versieringen en ook lekkere dingen. Met het winkelwagentje wordt alles naar de tuin gebracht. Ze moeten natuurlijk wel weer wat hindernissen overwinnen, maar dat lukt ze ook deze keer heel goed.

Er zaten in het verhaal mooie overeenkomsten met de Bijbellezingen van vandaag: de intocht in Jeruzalem en het verjagen van de handelaren uit de tempel. Het thema vandaag was: “Juichen”.

Na de dienst was er  de traditionele Palmpasen optocht door Wierden. Een hele stoet met kinderen van de verschillende kerken in Wierden begon bij de RK kerk en de optocht eindigde bij de Botterhof. Een mooi en vrolijk gezicht!