Zondag 28 april Kerk even Anders: Esther, een Perzisch sprookje

Op zondag 28 april is het weer tijd voor Kerk even Anders. Deze keer met een oude bekende: Kees Posthumus. Herinnert u zich de prachtige voorstelling van 2 jaar geleden nog? En zingt u ook nog wel eens `Brandend zand en een verloren land….?`.

U kunt op zondag 28 april opnieuw genieten van Kees Posthumus. Deze keer komt hij samen met muzikant Henk van Glabbeek en spelen ze de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’.

De voorstelling is goed te volgen door kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Jongere kinderen zijn zeker van harte welkom en zullen ook meegesleept worden in het verhaal. Voor hen zijn ook kleurmaterialen aanwezig.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het huidige Iran en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden.

In de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.