Een mooie bevestigingsdienst

Zondag 3 februari 2019 was er in de Kapel een bijzondere dienst. Dat was al meteen te zien aan de feestelijke liturgische kleur rood en ook aan het prachtige liturgische bloemstuk dat stond te pronken op het liturgisch centrum.

Vandaag werd in de Kapel de nieuwe kerkelijk werker Rita van Herk bevestigd tot ouderling-kerkelijk werker. Mooi en symbolisch dat er een handoplegging was door meerdere kerkenraadsleden!

De symboliek bij het liturgisch bloemstuk werd als volgt verwoord:

De vingerplantbladeren staan symbool
voor het gedragen worden door de Eeuwige.
De rode roos en witte Calla
symboliseren liefde en ontvankelijkheid.
De gemeente wordt uitgebeeld
door de veelkleurige bloemen.
De hedera geeft weer het altijd verbonden zijn
met de Eeuwige en met elkaar.

Naast de bevestiging van Rita van Herk was deze dienst bijzonder, omdat deze mede was voorbereid door de ZWO. Diverse leden van de ZWO-commissie verzorgden onderdelen van de dienst.

Alles paste geweldig mooi bij elkaar: Het thema van de dienst (“Soms moet het schuren……”), de schriftlezingen (uit Jeremia én Lucas), de prachtige liederen, de collecte, de overdenking, de gebeden en de (Franciscaner) zegenbede.

Na de dienst was er een gezellig en goed samenzijn met koffie, een lekkere soes en mooie gesprekken.

We wensen Rita een goede tijd toe binnen onze Kapelgemeente!

Categorieën: Fotoalbum