Oecumenische dienst in de Week van Gebed

Op zondag 20 januari 2019 is er om 9.30 uur een oecumenische dienst in de Gereformeerde kerk aan de Spoorstraat in Wierden. Voorgangers van verschillende kerken zullen meewerken aan deze dienst. Voor de muzikale medewerking wordt gezorgd door de muziekgroep van de kerk.

Voor de kinderen is er kindernevendienst, we hopen op veel kinderen! Voor de allerkleinsten is er oppas.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee en voor de kinderen is er limonade.

“RECHT VOOR OGEN”

‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen.

De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari.

Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië.

De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

“Zoek het recht en niets dan het recht”

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht.

De werkgroep Oecumenische diensten nodigt u/jou van harte uit deze dienst bij te wonen.