Afscheid Thecla Cornet

Op zondag 7 oktober werd er tijdens en na de kerkdienst in de Kapel afscheid genomen van Thecla Cornet. Thecla is acht jaar lang als kerkelijk werker aan de Kapelgemeente verbonden geweest en is vanaf 1 september j.l. werkzaam in de Protestantse gemeente van Eerbeek.

De dienst werd geleid door ds. Wout Oosterhof, de predikant waar Thecla gedurende deze acht Wierdense jaren het langst en meest intensief mee heeft samengewerkt.

Het was vandaag “Israël zondag” en ter gelegenheid hiervan was ook Bert Oude Engberink aanwezig, Chazan (= voorzanger) van de Liberaal Joodse Gemeente Twente. Bert verzorgde tijdens de dienst ook enkele liturgische elementen met zang, gebed en het inleiden en verwoorden van de 10 Woorden.

Thecla kreeg dankwoorden van Wout Oosterhof, de kinderen van de kindernevendienst, Anton Meijer namens het WIO en Gerard Sluiskes namens de Kapelgemeente. Veel gemeenteleden hadden een bloem meegebracht met een kaartje eraan. De liturgische bloemschikgroep had een prachtig boeket gemaakt en dit stond op een mooie vaas op het liturgisch centrum. De kinderen van de kindernevendienst hadden een mooi symbolisch afscheidsgeschenk gemaakt. Thecla ging dus zeker niet met lege handen naar Deventer.

Na afloop van de dienst was er gelegenheid om Thecla persoonlijk de hand te schudden en was er koffie met iets lekkers erbij. Het was een mooie ochtend! We wensen Thecla een heel goede tijd toe in Eerbeek en natuurlijk ook samen met Gilles in Deventer.

Categorieën: Fotoalbum

1 reactie

1. Hans Langstraat schreef:

Een mooi afscheid van onze kerkelijkwerker,Thecla een vrouw met een groot hart voor de gemeente!