Beroep op ds. Kees Benard uitgebracht

Op dinsdag 8 mei is door de Hervormde Kapel een beroep uitgebracht op ds. Kees Benard, predikant in Lemelerveld. Een vertegenwoordiging van de kerkenraad reisde naar Lemelerveld om de beroepsbrief persoonlijk te brengen.

We werden hartelijk verwelkomd in de pastorie door Kees en Marianne en maakten ook kennis met hun jongste zoon Thomas. Gerard Sluiskes overhandigde als voorzitter van de kerkenraad de beroepsbrief en onderstreepte daarbij nog eens de woorden uit de beroepsbrief: De kerkenraad van de Hervormde Kapel spreekt de hartelijke wens uit dat je dit beroep zult aanvaarden en dat je daarna naar onze gemeente in Wierden zult overkomen.

Het was voor de kerkenraadsleden een mooie avond, waarbij we ook nog even een rondleiding kregen door het kerkgebouw van Lemelerveld. Een mooi gebouw en we stonden daarbij ook stil bij de hier ingevoerde rituelen rond de doop en na het overlijden van een gemeentelid.

Zoals binnen de PKN gebruikelijk is zal er binnen drie weken een beslissing worden genomen door ds. Kees Benard of hij dit beroep zal aanvaarden. We onderschrijven daarbij de eerder genoemde wens van harte en kregen ook van gemeenteleden signalen die deze wens nadrukkelijk onderstreepten.