Kerkenraad deelt voorstel te beroepen predikant met gemeente

Tijdens de gemeenteavond van woensdag 11 april heeft de beroepingscommissie uitgebreid verslag gedaan van haar werkzaamheden het afgelopen half jaar. Het proces is heel soepel, in harmonie en met respect voor elkaar verlopen. Natuurlijk met goede discussies, dat hoort erbij!

Nadat tijdens de kerkenraadsvergadering de kerkenraad unaniem had ingestemd met het voorstel van de beroepingscommissie werd het hoog tijd de naam ook aan de gemeente bekend te maken. Fijn om te zien hoeveel gemeenteleden hierbij aanwezig waren.

De kerkenraad wil aan de gemeente voorstellen om ds. Kees Benard, op dit moment predikant in Lemelerveld, te beroepen als predikant van de Hervormde Kapel in Wierden.

Natuurlijk werden er tijdens de gemeenteavond de nodige vragen gesteld aan de kerkenraad en de beroepingscommissie. Vragen over de predikant en over het proces. Heel fijn om te merken hoe er actief wordt meegedacht!

We nodigen u allen uit om op donderdagavond 26 april kennis te maken met ds. Kees Benard en ook met zijn vrouw da. Marianne Benard. Tevens zal op deze avond de stemming onder gemeenteleden plaatsvinden. De kerkenraad kan het beroep uitbrengen als minimaal 2/3 van de stemmen voor is. U kunt uw stem geven als u belijdend lid bent van de Hervormde Kapel in Wierden.

We hopen op een mooie kennismaking op donderdag 26 april. Tot dan!

1. Gerrie Bouwhuis schreef:

Super lijkt me heel goed
    Ken hen vanuit Wichmond waar Marianne predikant was !

2. Dineke Drent schreef:

Het lijkt mij ook erg fijn ik heb Marianne Benard mee gemaakt in het meulenbelt waar ik toen verbleef het is jammer dat ik die kennis avond niet mee kan maken omdat het telang duurt

3. Daatje schreef:

Vanmorgen is het in de Brugkerk afgekondigd, dat we misschien onze fijne predikant kwijt raken. Kees heef het zelf ook toegelicht. Maar als hij het beroep aanneemt zullen we hen gaan missen .Als gezin ook .Erg sociaal in ons dorp.
    Kees veel wijsheid. En gemeente Wierden jammer voor ons .Na 7 jaren fijne jaren gaat hij misschien… .Maar we hebben hem nog!