Steensoep en samen delen

Op zondag 4 februari was er een dienst, waarin het Heilig Avondmaal werd gevierd. In het “verhaal en spel voor jong en oud” werd door ds. Cees de Gooijer echte Twentse steensoep gemaakt. Er bleken nogal wat extra ingrediënten nodig te zijn, die gelukkig door aanwezige gemeenteleden konden worden aangeleverd. Het werd een smakelijke soep.

De evangelielezing was vanmorgen over de “vijf broden en twee vissen”. In de statenvertaling wordt dit verhaal aangeduid als “vermenigvuldiging der broden”. Volgens ds. de Gooijer gaat dit verhaal echter in essentie niet over vermenigvuldigen, maar over delen. Als mensen hun voorraden voedsel bij elkaar leggen, dan is er meer dan genoeg voor iedereen. Een overschot van wel twaalf manden vol! Zo werd een mooie verbinding gelegd met de viering van het Avondmaal.

Categorieën: Fotoalbum

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *