Mooie Kerk even anders

Op zondag 11 juni werd in de Kapel de eerste “Kerk even anders” gehouden, als opvolging van de “Alternatieve diensten”.

Ds. A. Geerling leidde deze dienst, die vanmorgen in het teken stond van enkele psalmen: Psalm 100 en 150. De toepasselijke titel van de dienst was: “Loof de Heer”.

Alle elementen van een reguliere kerkdienst waren ook in deze dienst aanwezig. Het grootste verschil was: vrijwel alle onderdelen werden (soms gedeeltelijk) gezongen. En daarbij werd door de aanwezige kinderen ook nog voor fraaie muzikale begeleiding verzorgd.

Allerlei bijzondere muziekinstrumenten kwamen tevoorschijn. Sommige kinderen hadden zelf iets meegebracht, anderen kregen iets uit de mand met instrumenten.

De schriftlezing was uit Psalm 150 in een vrije vertaling van Huub Oosterhuis. Ds. Geerlings gaf voorafgaand aan de schriftlezing een mooie beschrijving van deze psalm. Een psalm, waarvoor “de complete muziekwinkel moet worden leeggehaald”. Het is niet een lekker nummertje zingen, maar we zingen de lof van God. Wij loven God, die bij ons wil zijn. Deze psalm vat het hele psalmboek samen, het boek van de lofprijzingen.

Naast het zingen door de gemeente was er ook zang van de predikant en van Hans Erbrink, soms in wisselzang met de gemeenteleden. Mooi was het dat in deze dienst verschillende zangstijlen en -tradities naar voren kwamen.

Ja, en dan was er vanmorgen ook het prachtige spel op orgel en piano door Jan Voorbergen. De liederen waren niet allemaal even gemakkelijk te zingen, maar dankzij de kundige begeleiding zong de gemeente prima mee.

Jammer dat er (mede door het mooie weer en de vele vakantiegangers) minder kerkgangers aanwezig waren dan gebruikelijk. Toch mogen we wel zeggen dat deze eerste “Kerk even anders” echt een heel mooie dienst was.

Categorieën: NieuwsTags:

1 reactie

1. Dick van der Meijden schreef:

Het was een heel mooie “Kerk even anders”.